vineri, 21 ianuarie 2011

COMUNICAT


Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate îşi manifestă permanent disponibilitatea comunicării cu toate cadrele militare în rezervă şi în retragere, afectate de aplicarea defectuoasă a H.G. nr. 735/2010. În acest sens, precizăm şi exemplul concret al nerespectării hotărârii judecătoreşti în Dosarul nr. 10742/2/2010 al Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a – Contencios Administrativ şi Fiscal ( dosarul în care rezerviştii au fost reprezentaţi de avocatul Piperea).
         Astfel, dintr-un nr. total de 635 persoane fizice expres identificate în dosarul sus menţionat, 450 sunt cadre militare în rezervă şi retragere de la Serviciul Român de Informaţii, care au beneficiat de suspendarea H.G. nr.735/2010, iar pentru ceilalţi, respectiv 185 cadre militare în rezervă şi retragere din M.Ap.N. şi M.A.I. nu au fost puse în totalitate în aplicare dispoziţiile hotărârii cu privire la suspendare.
         Mai precis, subliniem faptul că la M.A.I. s-au recalculat toate pensiile celor care au făcut parte în dosarul sus menţionat, iar la M.Ap.N., la unii pensiile au fost suspendate, iar la unii nu, fără a fi fixate criterii de departajere, deşi era obligatorie respectarea hotărârii judecătoreşti.
         CONCLUZIE: Şi în acest caz, hotărârea a fost interpretată şi nu aplicată, existând diferenţe între cele 3 case de pensii în privinţa modalităţii de calculare. Comunicarea se bazează pe date certe.    

DEPARTAMENTUL JURIDIC