joi, 13 decembrie 2012

CONCLUZIILE INTALNIRII CU AVOCATII


-       - Analiza oportunitatii unei actiuni la CEDO pe revizuire - In urma discutiilor a rezultat faptul ca o astfel de actiune, din perspectiva membrilor de sindicat, este necesara si oportuna pentru a transmite forurilor internationale un mesaj legat de modul in care s-a inteles  in Romania respectarea dreptului de proprietate al militarilor trecuti in rezerva inainte de anul 2010.
-       -  Prezenta in instanta a avocatilor la termenele de judecata -Reprezentantii departamentului au insistat pentru o prezenta activa a avocatilor in instantele de judecata sau – in cazuri speciale – pentru  a se  depune inscrisuri care sa justifice si/sau sa motiveze absenta reprezentantului legal. Totodata li s-a adus la cunostinta avocatilor nemultumirile unor  membri SCMD reprezentati de aceasta casa de avocatura, atat sub aspectul prezentei cat si a comunicarii deficitare cu avocatii prezenti la instante. Acestia au recunoscut ca au fost situatii – mai mult sau mai putin obiective – in care nu s-au putut prezenta in instanta, dar au subliniat faptul ca nu au existat solutii defavorabile ca urmare a acestui aspect. Avocatii s-au angajat ca pe viitor sa faca tot posibilul pentru a evita astfel de situatii. In acest context, casa de avocatura a solicitat SCMD situatia actualizata a membrilor de sindicat, in ideea ca vor fi reprezentati in continuare in instanta numai membrii de sindicat cu obligatiile indeplinite la zi.
-  Situatia dosarelor care au solutii definitive si irevocabile, in sensul preluarii acestora de catre department in vederea punerii lor la dispozitia membrilor SCMD Casa de avocatura va pregati dosarele respective in vederea predarii acestora catre SCMD pana cel mai tarziu la sfarsitul lunii ianuarie 2013.
Situatia neclara a unor dosare care fie nu se regasesc pe site-ul instantei dupa decizia CAB de a fi trimise spre rejudecare; de ex: 10831/3/2011, 54032/3/2011, fie au alte probleme precum: 23551/3/2011 (nu este dos. dlui BITIN Romica), 12168/3/2011 – greseala materiala in dispozitivul deciziei- StaNescu (gresit) in loc de StaTescu (corect), 14634/3/2011 – AXANTE Vasile (gresit) in loc de Mihai (corect) etc. - Dosarele care au unele probleme de evidenta vor fi verificate in cel mai scurt timp posibil, fie in evidenta proprie, fie la arhiva instantelor.
- Solicitarea unei situatii centralizatoare care sa cuprinda dosarele care au solutii favorabile definitive si irevocabile in pasul 1a in vederea formularii de catre petenti a cererilor de renuntare la judecata in dosarele din pasul 1b – Personalul tehnic din casa de avocatura va intocmi cu celeritate aceasata situatie care ulterior va fi comunicata Dep. Jur. pentru a fi adusa la cunostinta membrilor de sindicat implicati.
 - Solicitarea unei situatii cu membrii de sindicat care au sume de bani de achitat catre casa de avocatura: onorariul de succes sau diferente la onorariul pentru desfasurarea actiunii – In afara aspectelor care tin de sumele de bani ce trebuie achitate catre avocati, s-a discutat si despre modul de intocmire si decontare a facturilor  emise de catre casa de avocatura pentru SCMD, insistandu-se pe aspectele de legalitate si oportunitate ce trebuie strict respectate. 

SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Colonel (r) M. Caloian