marți, 13 mai 2014

N-am scontat pe ajutorul lor, desi ar fi trebuit sa-l primim!

Inca de la inceputul "epopeii" noastre privind recuperarea demnitatii militare si a drepturilor de pensie abuziv diminuate, noi - membrii de sindicat - nu am scontat niciun minut pe sprijinul juristilor "militari". Avem si motive sa credem asta, tinand cont de premisele existente:
- obedienta sefilor de structuri juridice fata de conducerea, tot mai politica, a ministerelor de resort;
- lipsa rezistentei acestor structuri la modificarile legislative nefavorabile in faza pregatitoare a noilor acte normative. 
- in majoritatea lor, juristii militari au fost activati pe filiera indirecta (unii dintre ei din avocati ratati s-au trezit consilieri juridici "pe pile" ). Prin urmare, nu au un fost niciun minut cu adevarat militari, nu au simtit  niciodata acut responsabilitatea si rigorile vietii militare. Pe scurt, n-au fost niciodata "in pielea noastra". 
Avand in vedere cele de mai sus, n-am asteptat sprijinul lor! Pe de alta parte, nu ne-am asteptat nici la atacuri murdare din partea lor, in virtutea pozitiilor pe care le detin. Cu toate acestea ele au venit in special prin intermediul documentelor depuse la instantele de judecata. Va ilustram acest lucru cu doua exemple: unul privind modul rauvoitor de interpretare a prevederilor HG nr. 1019/2010, care modifica, prin completare, HG nr. 1294/2001; al doilea exemplu este de-a dreptul revoltator, prin compararea pensiilor militarilor cu pensia medie pe economie si cu indemnizatia minima de 350 lei acordata celor care nu au fost incadrati in munca.
 "Celebrul" Fanica-Honorius Paduraru are urmasi demni de o cauza mai buna. Le uram sa ajunga si ei sa aiba nevoie de ajutorul JURISTILOR MILITARI!
Nu putem sa nu ne intrebam un lucru: colegii nostri, inca in activitate, cum s-or simti ei oare daca stiu ca interesele lor sunt "protejate" de juristii militari care trebuie, nu-i asa, ca pe langa interesele institutiei, sa-i apere si pe ei? Procurorii militari sunt de partea cealalta a baricadei!
Col. (r) Vasile MIHAI