luni, 30 iunie 2014

Semnificatia aparitiei OUG nr. 37 din 2014

Semnalam, pentru informarea cititorilor nostri, aparitia OUG nr. 37 din 18.06.2104, pentru modificarea si completarea art. 13 din OUG nr. 103/2013 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.
Aparitia acestui act normativ (chiar daca se refera la o perioada strict delimitata in timp!) denota intro oarecare masura o schimbare de optica a guvernantilor fata de militari, politisti si functionarii publici cu statut special, nu atat prin  drepturile acordate, cat mai ales prin argumentatia solida si motivele temeinice prezentate in preambulul ordonantei, aspecte care au determinat in fapt adoptarea actului normativ  respectiv. 
Sa speram ca, din moment ce acum guvernantii actuali au inteles in buna masura specificul activitatii profesionale a militarilor, politistilor si functionarilor cu regim special, acestora le va fi mai usor sa adopte o noua lege a pensiilor militare de stat, lege care sa faca dreptate acestei categorii sociale si din acest punct de vedere. Noua lege este asteptata cu aceeasi nerabdare atat de catre militarii aflati in activitate, cat si de catre cei trecuti in rezerva!

p. SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) V. Mihai, Consilier